Blogg

Ny brosjyre om sanking for barn

Vårens vakreste brosjyre er her: Småsankerne – i den spiselige naturen

Småsankerne kommer

Hver mandag kl 18 kan du følge oss på nett! Still spørsmål, og lær om alt det spennende du kan finne og sanke ute i norsk natur!

Digitalt seminar for lærere og pedagoger

Fire dager gjennom sesongen 2024 får du kunnskap og tips til hvordan du kan ta i bruk sopp og nyttevekster i undervisningen.

Halloween

Vi feirer Halloween med ekstra skumle nettforedrag, DIY sopphatt og giftplantekurs i Oslo!

Sopphatt til halloween

Spre frykt, og kanskje kunnskap, i nabolaget med din egen sopphatt!

Plensopper

For en soppsesong vi har fått! Lær litt mer om soppene du kan finne rett utenfor på plenen, på vei til eller fra barnehagen og skolen.

Sommerferiesanking

Nå er det sommer og mange tilbringer gode dager ved strandkanten eller i båt. Viste du at flere av makroalgene (tang og tare) i sjøen har gode høstingsmuligheter akkurat nå?

Vårpengeurt

Kjenner du disse vakre små brokkoliblomstene?

Nå kommer våren!

Bli med oss ut på tur og på nett! 28. mars starter vi med faste gratis sendinger på nett hver tirsdag kl 18, der vi vil inspirere dere til å ta i bruk og følge med på alt som spirer og gror gjennom hele sesongen. Kalenderen fyller seg opp med turer i skog, mark, grøft og fjæra over hele landet. Vi gleder oss til våren!

Helt vilt pepperkakeverksted – kortreiste, ville kryddere i julebaksten

Julekrydderne vi normalt bruker i pepperkakedeigen og andre julekaker kommer fra alle verdens hjørner. Samtidig finnes det masse gode smaker å hente rett utenfor døra eller bare en kort tur inn i skogen. Så hvorfor ikke prøve å bruke lokalt sankede krydder i år?

Nyttevekster på ukrainsk, engelsk og norsk

Francesca Tullio ble nyttevekstkyndig i 2022, og i løpet av høsten har hun holdt flere Plukk! Studér! Spis! kurs for barn og ungdom. En av turene hadde hun sammen med en gruppe ukrainske elever som går på barneskole i Oslo.

Ville vekster frem til jul!

Plukk, studer, spis sesongen er stort sett over for i år, og vi håper alle som har deltatt på turer har lært masse nytt og spennende! Har du ikke fått vært med på tur blir det nye muligheter når våren kommer. Frem til det kan dere selvsagt dra ut på tur på egenhånd og se hva du finner, for det er ikke slik at sankesesongen er helt over, selv om det blir kaldere.

Høstferie med Plukk! Studér! Spis!

Er du en av de heldige som har Plukk! Studér! Spis!-kurs der du bor? Vi har satt opp ekstra mange kurs i høstferien for å gi hele familien mulighet til å lære å sanke og lage mat ute i naturen.

En spennende tur i Devlebukta!

19. juli gikk turen til Devlebukta i Trondheim!

Plukk sopp med barna!

Mange barnehageansatte synes sopp er skummelt. Det er noe barna skal holde seg unna og IKKE TA PÅ! Men hvor farlig er det egentlig? Skrevet av Andrea Aalrust Shaw, Barnehagelærer. 08.10.2020

Første kurs gikk til Elgtjønna!

5. juli startet jeg min kursturne i hjemkommunen, Oppdal. Det ble en stålende tur til gapahuken ved Elgtjønna!

Møt kursleder Solveig Svorkmo-Lundberg fra Oppdal!

Jeg er Solveig Svorkmo-Lundberg, ei straks 18 år gammel spretten brunette ifra Oppdal! Jeg ble glad i naturen som liten. Det var de små tingene: Morgentur med hunden i nærnaturen. Sopptur med bålpanne ved gapahuken. Skattejakten etter spennende skjell i fjæra.

Ta barna ut i den spiselige naturen!

Å sanke sopp og nyttevekster har tradisjonelt vært en voksengreie for å få fylt opp fryseren til vinteren. Det ser vi endrer seg. Moderne barnefamilier skjønner at sanking handler mer om at barna må lære gleden over å selv finne mat i naturen.