Plukk! Studér! Spis!

Utviklet med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB

 

Vet du at naturen rundt deg er full av mat?

Vi vil at du og familien skal smake på den – og vi skal vi lære deg hvordan. Du trenger ikke å gå lenger enn over dørstokken for å finne et stort utvalg smakfulle ville vekster! I strandsonen vokser gourmetgrønnsaker og et hav av tang og tarearter. Når høsten kommer er skogen full av sopp for den som vet hva de leter etter. Har du lyst til å prøve?

Plukk! Studér! Spis! er et tilbud til hele familien. Om dere er to stykker, en storfamilie, eller om du har tatt med deg naboens barn. Dere melder dere på som én gruppe, for vi tror nemlig man lærer best sammen!

kalenderen finner du planlagte kurs. Følg gjerne Plukk! Studér! Spis! på Facebook og Instagram for å se når det kommer nye kurs nær deg.

Ut på tur med Plukk! Studér! Spis!

Dette kurset tar deg med ut i ditt nærområde. En av våre kursholdere lærer deg om ulike arter som dere så bruker til matlaging eller andre spennende aktiviteter.

Når du betaler for kurset får du også boka tilsendt i posten, og tilgang til nettkurset i ett år.

Medlemstur med Plukk! Studér! Spis!

Ønsker du å lære mer? Dersom du, eller en du går sammen med, er medlem i Norges sopp- og nytteveksforbund (NSNF) kan du delta på egne turer for å oppdage nye arter.

Nettkurs og boka Plukk! Studér! Spis!

Det hele begynte som et samarbeid med Den norske turistforeningen om boka Plukk! Studér! Spis! Boka gir grunnleggende kunnskap om tang og tare, sopp og nyttevekster, pakket inn på en måte som er egnet for barn. Kjøp boka her.

Nettkurset har en visuell tilnærming til læringen. Fordelt på nærnatur, skog og strand er det fullt av filmer, bilder og quizer som hjelper deg å bli trygg på hver enkelt art. Kjøp kurset her, eller kjøp bok og nettkurs sammen.

Nettkurs og aktiviteter for skoler og barnehager

Skoler og barnehager finner mange spennende aktiviteter og ressurser under fanen barnehage og skole. Dere får også tilgang til nettkurset gratis, og pakketilbud på bøkene.

Bli med!

Savner du kurs eller ønsker samarbeid der du bor? Send en e-post til andrea@soppognyttevekster.no, så skal vi se hva vi kan gjøre!

Andrea Aalrust Shaw

Koordinator og barnehageansvarlig

47617251

andrea@soppognyttevekster.no

Anette Lillestrand

Koordinator

900 39 544

anette@soppognyttevekster.no

Pål Karlsen

daglig leder NSNF

932 24 377

pal@soppognyttevekster.no