Plukk! Studér! Spis!

Utviklet med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB

 

Vet du at naturen rundt deg er full av mat? 

Vi vil at du og familien skal smake på den – og det skal vi lære deg.  Du kan plukke ville planter rett rundt huset, du kan finne tang og tare og masse annet spennende i strandkanten og om høsten er skogen full av sopp. Har du lyst til å prøve?

Målet med Plukk! Studér! Spis! er å gjøre flere barn og unge kjent med alt det vi kan finne, plukke og spise rundt omkring oss. Ofte trenger man ikke dra så veldig langt heller for å finne spennende nye matvarer. Og alt smaker ikke gress! I Norsk natur finner du et stort utvalg av smaker; umami fra tang og sopp, syrlige grønne blad, ananasblomster og saftige bær.

Vi vil også vise dere hvordan disse råvarene kan tas i bruk og tilberedes ute. Det er enklere enn du tror å lage turmat, enten på bål, eller med en gassbrenner. Er du usikker på hva slags utstyr du trenger, eller hvordan du skal bruke det? Ta med det du har på tur, så hjelper vi deg.

Bli med!

Vi arrangerer mange familieturer rundt omkring i landet, der dere melder dere på som familie – enten det er en liten familie på 2 eller storfamilie på 10.  Poenget er at voksne og barn er sammen om læringen og aktivitetene. Skriv gjerne i kommentarfeltet hvor mange dere er, så vi vet. Når du melder deg på disse kursene, får du boka Plukk! Studér! Spis! og ett års tilgang til nettkurset med samme navn.

Skoler og barnehager finner mange spennende aktiviteter og ressurser under fanen barnehage og skole. De kan få tilgang til nettkurset gratis, og pakketilbud på bøkene.

I kalenderen finner du de kursene som er lagt inn så langt. Følg gjerne Plukk! Studér! Spis! på Facebook og Instagram for å se når det kommer nye kurs.

Vil du har et kurs eller samarbeid der du bor? Send en e-post til andrea@soppognyttevekster.no, så skal vi se hva vi kan gjøre!

Andrea Aalrust Shaw

Koordinator og barnehageansvarlig

47617251

andrea@soppognyttevekster.no

Anette Lillestrand

Koordinator

900 39 544

anette@soppognyttevekster.no

Pål Karlsen

daglig leder NSNF

932 24 377

pal@soppognyttevekster.no