Plukk! Studér! Spis!

Utviklet med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB

Vet du at naturen rundt deg er full av mat?

Vi vil at du og familien skal smake på den – og vi skal vi lære deg hvordan. Du trenger ikke å gå lenger enn over dørstokken for å finne et stort utvalg smakfulle ville vekster! I strandsonen vokser gourmetgrønnsaker og et hav av tang og tarearter. Når høsten kommer er skogen full av sopp for den som vet hva de leter etter. Har du lyst til å prøve?

Vi har kunnskapsrike og engasjerende kursholdere over hele landet som tar med seg familier, skoleklasser, barnehager og andre grupper på tur for å oppdage og lære om nye spennende arter, som vi tilbereder sammen utendørs. I tillegg driver vi opplæring av lærere og personalgrupper som arbeider med barn og ønsker å bruke spiselige ville vekster og sopp i sin praksis.

Du kan finne alle kursene våre i kalenderen. Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for å se når det kommer nye kurs nær deg.

Småsankerne

Du kan følge nettforedraget Småsankerne hver uke hele sesongen. Sendingene er gratis for å alle å delta på. En av våre kursholdere vil hver uke viser frem hva som kan sankes akkurat nå, og hvordan det kan brukes i mat og til lek. Oppstart i 2024 er i 25. mars. Du finner Småsankerne i kalenderen.

Ut på tur med Plukk! Studér! Spis!

Dette er våre fysiske kurs ute på tur i ditt nærområde. Du får lære om ulike arter som dere sanker inn sammen og bruker til matlaging eller andre spennende aktiviteter.

Boka

Det var her det hele startet, som et samarbeid med Den norske turistforeningen om boka Plukk! Studér! Spis! Den gir grunnleggende kunnskap om tang og tare, sopp og nyttevekster, pakket inn på en måte som er egnet for barn. Du finner den i nettbutikken her.

Nettkurs

Dette er et gratis digitalt nettkurs for barn. Fordelt på nærnatur, skog og strand er det fullt av filmer, bilder og quizer som hjelper deg å bli trygg på hver enkelt art. Du finner kurset i nettbutikken.

Aktiviteter for skoler og barnehager

Skoler og barnehager finner mange spennende aktiviteter og ressurser under fanen barnehage og skole. Dere får også tilgang til nettkurset gratis, og pakketilbud på bøkene.

Bli med!

Savner du kurs eller ønsker samarbeid der du bor? Ta kontakt med din lokalforening, eller prosjektleder på andrea@soppognyttevekster.no

Andrea Aalrust Shaw

Koordinator og barnehageansvarlig

47617251

andrea@soppognyttevekster.no

Pål Karlsen

daglig leder NSNF

932 24 377

pal@soppognyttevekster.no