Møt kursleder Solveig Svorkmo-Lundberg fra Oppdal!

Jeg er Solveig Svorkmo-Lundberg, ei straks 18 år gammel spretten brunette ifra Oppdal! Jeg ble glad i naturen som liten. Det var de små tingene: Morgentur med hunden i nærnaturen. Sopptur med bålpanne ved gapahuken. Skattejakten etter spennende skjell i fjæra.

Jeg klatret i trærne og smakte på nye granskudd. Jeg laget et eget syltetøy av alle de spiselige bærene på tomta som jeg kalte «sommer-nam-nam» og jeg minnes solnedgangen ved Leirvatnet der hele familien satt og gomlet pinnebrød.

Det heter jo at «home is where my heart is». I så fall er det naturen for min del, for jeg har elsket den så lenge jeg kan huske. Jeg er vokst opp på et småbruk i Trøndelag, og begge foreldrene mine er biologer. Derfor er det kanskje ikke så rart at mine første ord var «Ka e det?» mens jeg løp rundt i enga og pekte på planter av alle slag! I dag kan jeg en del om nyttevekster i naturen og hvordan man kan bruke dem til å lage mye enkelt og godt av dem. Jeg forholder meg til nyttevekstnormlisten for, for å sikre meg oppdatert kunnskap om spiselighet på artene.

Meg rett etter at jeg bestod soppeksamen som 11-åring. Soppgleden stråler!

Farmor introduserte meg for sopp. Hun tok med hele familien på turer i skogen bak huset deres på Konnerud. Da jeg var 10 år bestemte jeg og Mamma oss for å gå på soppkurs sammen, og som 11-åring ble jeg Norges yngste soppsakkyndige. Siden den gang har soppinteressen min bare økt. Jeg har vært med på sopp og nyttevekstarrangement i hele Norge. Jeg har fått spørre, undersøke, gruble og smake. I dag har jeg vært soppsakkyndig i 7 år og holdt mange kurs og arrangement, for folk i alle aldere. Jeg har også vært med på blant annet Supernytt og Newton med soppinnslag!

 

Meg og lillesøsteren min på telttur sammen. Ut på tur, aldri sur!