Nå kommer våren!

Bli med oss ut på tur og på nett! 28. mars starter vi med faste gratis sendinger på nett hver tirsdag kl 18, der vi vil inspirere dere til å ta i bruk og følge med på alt som spirer og gror gjennom hele sesongen. Kalenderen fyller seg opp med turer i skog, mark, grøft og fjæra over hele landet. Vi gleder oss til våren!

Mars er den første vårmåneden, og de av oss som liker å sanke har allerede begynt å titte lengselsfullt mot grønne flekker. Er det ikke en liten brenneslespire jeg ser der? Skvallerkål, løkurt og brennesle er noen av de tidligste artene som dukker opp så snart sola begynner å varme opp bakken. Årets første brenneslesuppe-middag markerer for mange starten av sankersesongen.

Kalenderen begynner allerede å fylle seg opp med kurs på ulike steder i landet, så det vil bli mange muligheter for deg som vil lære noen nye nyttevekster og smake på dem ute på tur. Vi legger ut flere kurs fortløpende gjennom hele året. Savner du et kurstilbud der du bor? Skriv en e-post til andrea@soppognyttevekster.no, så ser vi hva vi får til.

På nett hver tirsdag kl 18

Fra 28. mars til slutten av oktober blir det gratis familieforedrag på nett hver uke. Her kan du stille spørsmål og få svar fra en av våre fire flotte kursholdere som introduserer ulike sopp og nyttevekster gjennom sesongen fra ulike steder i landet.

På disse foredragene skal dere få møte denne fantastiske gjengen:

Solveig Svorkmo-Lundberg fra Oppdal i Trondheim

Solveig er soppsakkyndig, og har jobbet med formidling av realfag til barn og bruk av mat fra naturen etter videregående skole. Nå studerer hun realfag på NTNU, og bruker fritiden på det hun liker best, å spre budskapet om alt det spiselige som finnes i naturen!

Ida Aalvik fra Arendal

Ida er både sopp- og nyttevekstkyndig, har vokst opp på landet og har alltid brukt sopp og ville vekster i matlaginga. Med sitt brennende engasjement for natur & formidling, blir dette et spennende & lærerikt eventyr!

Francesca Tullio fra Oslo

Fran er nyttevekstkyndig, og går mye på tur i skogen. Hun er opprinnelig fra Italia og er opptatt av det vakre i naturen. Før jobbet hun i barnehage, men er nå kunstner og elsker å bruke planter til alt mulig (fra mat til tekstil) og viser stor respekt for klima og miljø i alle sine prosjekter.

Jone Sollid Næss fra Stavanger

Jone er sopp- og nyttevekstkyndig. Han er anleggsgartner og musiker og driver i tillegg med jakt og fallskjermhopping.

 

Ha en riktig god vår!

Vi gleder oss masse til å møte dere på tur og på nett!

 

kalenderen finner du planlagte kurs. Følg gjerne Plukk! Studér! Spis! på Facebook og Instagram for å se når det kommer nye kurs nær deg.