Første kurs gikk til Elgtjønna!

5. juli startet jeg min kursturne i hjemkommunen, Oppdal. Det ble en stålende tur til gapahuken ved Elgtjønna!

Deltakerne på turen var tre familier. Første halvdel av kurset gikk vi en tur som et av barna så fint sa at minnet om en «oppdagelsesferd». Vi løp og bråstoppet, vi så, vi smakte og vi luktet på spiselige vekster vi så underveis. Halvveis på turen fant vi flaskestarr i vannkanten! Vi stod i en ring og både barn og voksne var forundret over hvor godt og mildt det smakte av det hvite innerst i flaskestarrene.

En annen gang vi stoppet, gjettet alle på hvor mange spiselige arter vi kunne finne bare rett rundt der vi stod. Kanskje 5? 8? eller 6? Nei, vi klarte å finne hele 13 ulike arter! Brennesle, rødkløver, hvitkløver, gjauksyre, bjørk, bringebær, ryllik, tubalderbrå, geitrams, gjerevikke, løvetann, marikåpe og groblad.

Da vi var kommet frem til kursstedet, oppdaget jeg at jeg manglet dessverre en del til primusen min. Det ble slett ikke noe problem! Vi hadde et spennede samarbeid om å finne flest tørre pinner til å tenne bål med, i bålpannen ved gapahuken. Vi fikk fin fyr, og det hele gikk kjempefint.

«Jeg vil komme på alle kursene dine« . -Deltaker 10 år.

Mens vi lagde bålpannebrød, hørte alle plutselig et rop: «OI, SOLVEIG, KOM Å SE HER!« . Ei av jentene hadde oppdaget en brunskurbb like ved gapahuken. Vi ble alle positivt overassket, for det var ikke mye sopp å se i skogen i Oppdal på denne tiden av året. Dette var den første soppen vi hadde sett på turen. Jenta som oppdaget den fikk æren av å sjekke den for mark og da den var helt fin inni, delte hun den opp i biter sammen med moren og søsteren.

«MMmm dette bålbrødet må vi lage flere ganger, du må gjerne bli med oss Solveig!« – Deltaker 12 år.

Mot slutten av kurset satt vi alle fornøyd rundt et bord ved gapahuken og nøt bålpannebrødet og einerte. Det falt i smak hos store og små:-)

Takk for en flott tur, hilsen Solveig:-)