Engelsviken, 7. juli: Plukk! Studér! Spis!

Praktisk info

Dato: 07.07.23

Tidspunkt: 14:00 - 17:00

Adresse: Moloveien 4, 1628 Engelsviken, Norge

Forening: NSNF

Region: Viken

Antall ledige plasser: 3

Pris fra: 350 kr

Arrangementet er stengt for påmelding

Familietur i fjæra

Nå er sjøen og strandkanten full av spiselige planter, tang og tare ! Du trenger ikke gå langt for å finne dem, det er flust i fjærekanten, på veien til stranda eller i litt mer steinete strandområde. Vi ønsker at barna lærer mer om denne fantastiske og lite utnyttete ressursen, for å få mer respekt for naturen og for å forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken.  Derfor inviterer vi dere til Plukk! Studer! Spis! . Det er Bjørn Viken fra Ting med Tang som er deres guider inn i denne spennende verdenen.

       

Påmelding: en plass pr. familie/gruppe (inntil fem personer med barn)

Kurset er laget for at voksne og barn skal ta det sammen. Foreldre, besteforeldre, onkler, tanter eller gode naboer – med egne eller andres barn. Barn elsker å sanke – og når de har funnet maten selv er de mer enn villige til å smake!

Oppmøte ved Engelsviken Brygge Fiskerestaurant 20 min før oppsatt kursstart. (Kart vedlagt) og så går vi samlet til Flåtavika der sankingen og matlagingen skal skje.

På samlingen vil vi at dere skal smake tang, tare, bær og nyttevekster og dette blir brukt i alle rettene.  Men opplegget er basert på at dere selv lager mat på eget utstyr.  Bare slik vil dere forstå hvor enkelt det er å lage mat ute!  For dette er jo ikke noe dere bare skal gjøre denne ene gangen, vi håper at dere blir inspirert til å fortsette med det.

Dette må dere ha med dere: 

  • Slagstøvler eller vader samt brodder og nett/vaskepose + en saks pr. person.
  • Klær etter vær
  • Asjetter / bestikk

Til måltidet:

  • Ta med den maten familien din ønsker å spise på stranden.
  • Skal du steke/koke så ta med primus eller kull som brukes på grill som står i Flåtavika

Forslag til mat å ta med (nok til egen familie) hvor du lett kan tilsette tang som sankes er:

  • Salatbolle
  • Suppeposer (og f.eks. varmt vann på termos)
  • Foliepakker til grill som inneholder det du ønsker
  • Brødskiver med pålegg som f.eks. kaviar, leverpostei, smøreost eller annet

Priser:
Kr 350 (familiepris for alle i gruppen) hvis én i gruppen/familien er medlem av NSNF
Kr 490 hvis ingen er medlem 

Vi mener at den beste måten å lære på er å gjøre det sammen, og benytter derfor familiepris for opptil fem personer, med en blanding av voksne og barn. Prisen er redusert hvis minst én i gruppen kan logge seg på og bestille som medlem av Norges sopp- og nyttevekstforbund.

Oppmøtedetaljer

Oppmøte ved på parkeringsplassen mellom Moloveien 4 og Moloveien 6 (rett ved Engelsviken Brygge Fiskerestaurant )20 min før oppsatt kursstart og så går vi samlet til Flåtavika der sankingen og matlagingen skal skje.