Kristiansand, 3. oktober: Høstferie med Plukk! Studer! Spis!
Praktisk info
Dato: 03.10.21
Tidspunkt: 12:00 - 15:00
Adresse: Eg, Kristiansand, Norway
Forening: NSNF
Region: Agder
Antall ledige plasser: 4
Pris fra: 350 kr
Ledere
Helle Qvale Ringereide
Arrangementet er stengt for påmelding
Lær å sanke og lage mat av sopp ute i naturene med Helle. Bok inkludert i prisen!
Vet du at naturen rundt deg er full av mat? Vi vil at barn skal lære seg å smake på den – sammen med deg!
Meld dere på dette kurset der dere sanker og lager mat utendørs – og få i tillegg en flott bok og tilgang til et spennende nettkurs. Alt til en samlet pris for opptil fem personer.
Kurset er laget for at voksne og barn skal ta det sammen. Foreldre, besteforeldre, onkler, tanter eller gode naboer – med egne eller andres barn. Barn elsker å sanke – og når de har funnet maten selv er de mer enn villige til å smake! Gjennom dette kurset kan den oppvoksende slekt få respekt for naturen og forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken. Kurset gir deg alle disse mulighetene:
- Lær å gjenkjenne noen utvalgte spiselige sopper med vår turleder ute i naturen.
- Lag mat utendørs av det dere finner
- Les og lær om andre spiselige planter og sopp og alt du kan bruke dem til i boken Plukk! Studér! Spis!
- Bruk kurset til å se og lære på en visuell måte. Den består av mange korte filmer som du kan se i den rekkefølgen du ønsker – eller følge vårt forslag.
Her er noen smakebiter på innholdet:
- Boken: Utvalgte boksider
- Nettkurset: Hvordan bruke nettkurset
- Nettkurset: Skjønner du bæret?
- Nettkurset: Noen vil ikke bli spist
- Nettkurset: Lær å lage bålpizza
- Nettkurset: Brennesle
- Nettkurset: Havsalat
Det er Helle Qvale Ringereide som er som er deres guider inn i denne spennende verdenen. Helle bor i Audnedal i indre Agder og liker aller best å få lov til å dyrke grønnsaker eller plukke sopp! Det tror hun at mange andre også ville elska, om de hadde fått prøve.
Vi møtes på Eg/Bymarka, søndag 3/10 kl. 12 og sanker og lager mat fram til kl. 15.
Vi vil at dere skal smake på det dere sanker og dette vil bli brukt i rettene. Opplegget er basert på at dere selv lager mat på eget utstyr. Bare slik vil dere forstå hvor enkelt det er å lage mat ute! For dette er jo ikke noe dere bare skal gjøre denne ene gangen, vi håper at dere blir inspirert til å fortsette med det.
Dette må dere ha med dere:
– Soppkurv (gjerne med små kurver/brødposer for å skille soppen)
– Soppkniv/kniv
– Skjærefjøl
– Tallerken bestikk/kopp
– Sitteunderlag
– Stormkjøkken/primus (hvis du har)
Forslag til mat å ta med hvor du lett kan bruke sopp i tillegg:
• Salatbolle
• Suppeposer (og f.eks. varmt vann på termos)
• Foliepakker til bål som inneholder det du ønsker
• Brødskiver med pålegg som f.eks. kaviar, leverpostei, smøreost eller annet
Prisen dekker:
- Deltakelse på kurset for opptil fem personer (voksne og barn)
- Boken «Plukk! Studer! Spis!» fritt tilsendt eller delt ut på kursdagen
- Tilgang til nettkurset «Ut på tur med Plukk! Studer! Spis» i et år
Priser:
Vi mener at den beste måten å lære på er å gjøre det sammen som en familie, gjeng eller gruppe. Derfor har vi familiepris for opptil fem personer, med en blanding av voksne og barn. Prisen er redusert hvis minst én i gruppen kan logge seg på og bestille som medlem av Norges sopp- og nyttevekstforbund.
- Kr 350 (familiepris for alle i gruppen) hvis én i gruppen/familien er medlem av NSNF
- Kr 490 hvis ingen er medlem
Kurset er en flott gave til noen du vil gi en lærerik aktivitet! I bestillingen kan du skrive inn hvem du vil som deltakere! Hvis du selv er medlem, kan du gi bort kurset til medlemspris.
Her kan du laste ned en huskelapp for hvordan du bør forberede deg til turen.
Det kan være at vår kursleder eller andre tar bilder under arrangementet. Hvis bildene skal benyttes, så er det utelukkende til bruk innen NSNFs informasjonsarbeid. Ingen navngis uten eksplisitt samtykke. Si fra til kursleder om du synes dette er problematisk for deg og de du er ansvarlig for.
God tur!