Vil du holde kurs for barn i Oslo og omegn?

Praktisk info

Dato: 27.03.23

Tidspunkt: 18:00 - 20:00

Adresse: Deichman Torshov, Oslo, Norge

Forening: NSNF

Region: Oslo, Asker og Bærum

Pris fra: Gratis

Ledere

Påmelding

Dette arrangementet er kun for medlemmer, logg in for å melde deg på

Lær mer om Plukk! Studér! Spis!

Ønsker du å dele din kunnskap og glede over sanking? Bli med for å lære mer om prosjektet Plukk! Studér! Spis! (PSS).

Avhengig av temperaturen og hvor langt våren er kommet i Oslo tar vi en tur i Torshovdalen, eller holder oss varme på Torshov bibliotek. Uansett får du tips til hvordan et PSS-kurs kan gjennomføres i praksis.

Hva må du tenke på før turen? Hvordan møter man barn og foreldre? Hva trenger du av utstyr? Det er ingen fasit på hvordan et slikt kurs skal gjennomføres, og men det kan være fint å få en ramme som utgangspunkt, som man deretter kan tilpasse egne forhold. Vi går gjennom planlegging, struktur på turen og matlaging på bål og stormkjøkken/primus.

PSS er Norges Sopp- og Nyttevekstforbund (NSNF) sin satsning på barn og barnefamilier, og bygger på boka «Ut på tur med Plukk! Studér! Spis!». Kort fortalt handeler det om å ta med barnefamilier på tur og introdusere dem for noen spiselige arter (tang, sopp og nyttevekster), og vise dem hvordan disse kan brukes i mat.

Målet med prosjektet er å gi barn og voksne gode opplevelser med å sanke og ta i bruk ville vekster ute i naturen sammen, og en erfaring med hvordan man enkelt kan lage mat utendørs.

Velkommen til en hyggelig samling!