VADSØ, Ekkerøya 5. august: Ut på tur med Plukk! Studer! Spis!

Praktisk info

Dato: 05.08.21

Tidspunkt: 17:00 - 19:00

Adresse: Fv321 237, 9800 Vadsø, Norge

Forening: NSNF

Region: Trøndelag

Pris fra: Gratis

Ledere

Arrangementet er allerede ferdig

Lær å lage mat av ville planter, tang og sopp.

Vet du at naturen rundt deg er full av mat? Vi vil at du og familien skal smake på den – og det skal vi lære deg. Du kan plukke ville planter rett rundt huset, du kan finne tang og tare og masse annet spennende i strandkanten og om høsten er skogen full av sopp.

 

Har dere lyst til å prøve? Vi ønsker at barna lærer mer om denne fantastiske og altfor lite utnyttete ressursen, for å få mer respekt for naturen og for å forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken. Og når du tenker etter, så gjelder det kanskje ikke bare for barna?

Opplegget er enkelt.  Meld dere på som familie, dere kan være en liten familie på 2 eller storfamilie på 10.  Bare skriv inn i kommentarfeltet hvor mange dere er, så vi vet.  Poenget er at voksne og barn er sammen om læringen og aktivitetene.

Det er Solveig Svorkmo-Lundberg fra Oppdal som er som er deres guider inn i denne spennende verdenen. Solveig er nettopp ferdig med videregående skole og elsker alt med naturen. Her kan dere lese mer om henne.

Vi møtes på parkeringsplassen ved Ekkerøya søndag 1.august kl. 11 og sanker og lager mat fram til kl. 13.

Vi vil at dere skal smake på det dere sanker og disse plantene vil bli brukt i rettene. Opplegget er basert på at dere selv lager mat på eget utstyr.  Bare slik vil dere forstå hvor enkelt det er å lage mat ute!  For dette er jo ikke noe dere bare skal gjøre denne ene gangen, vi håper at dere blir inspirert til å fortsette med det.

Dette må dere ha med dere:
• Asjetter / bestikk
• Primus, om du har
• En pose kull eller noen vedkubber til fellesbålplassen

Forslag til mat å ta med hvor du lett kan bruke ville planter i tillegg:
• Salatbolle
• Suppeposer (og f.eks. varmt vann på termos)
• Foliepakker til grill som inneholder det du ønsker
• Brødskiver med pålegg som f.eks. kaviar, leverpostei, smøreost eller annet

EKSTRATILBUD PÅ DETTE KURSET:   

GRATIS FOR FAMILIER MED MINST ET MEDLEM,  KR 25 FOR FAMILIER DER INGEN ER MEDLEMMER AV NSNF. 

Inkludert i kursprisen er den flotte boka «Plukk, Studér, Spis». Dere få den på kursdagen. Pris for kurset inkludert bok:   kr 450 for medlemmer,  kr 650 for ikke-medlemmer.  Det holder at den som melder på er medlem.  Kun 5 familier per kurs!

Det kan være at vår kursleder eller andre tar bilder under arrangementet. Hvis bildene skal benyttes, så er det utelukkende til bruk innen NSNFs informasjonsarbeid. Ingen navngis uten eksplisitt samtykke. Si fra til kursleder om du synes dette er problematisk for deg og de du er ansvarlig for.