TRONDHEIM, Devlebukta 7. august: Ut på tur med Plukk! Studer! Spis!

Praktisk info

Dato: 07.08.22

Tidspunkt: 16:00 - 19:00

Adresse: Unnamed Road,7041, 7041 Trondheim, Norway

Forening: NSNF

Region: Trøndelag

Antall ledige plasser: 1

Pris fra: 350 kr

Ledere

Arrangementet er stengt for påmelding

Lær barna å sanke og lage mat i naturen. Bok inkludert!

Vet du at naturen rundt deg er full av mat? Vi vil at du og familien skal smake på den – og det skal vi lære deg. Du kan plukke ville planter rett rundt huset, du kan finne tang og tare og masse annet spennende i strandkanten og om høsten er skogen full av sopp.

Har dere lyst til å prøve? Vi ønsker at barna lærer mer om denne fantastiske og altfor lite utnyttete ressursen, for å få mer respekt for naturen og for å forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken. Og når du tenker etter, så gjelder det kanskje ikke bare for barna?

Opplegget er enkelt.  Meld dere på som familie, dere kan være en liten familie på 2 eller storfamilie på 10.  Bare skriv inn i kommentarfeltet hvor mange dere er, så vi vet.  Poenget er at voksne og barn er sammen om læringen og aktivitetene.

Det er Solveig Svorkmo-Lundberg fra Oppdal som er som er deres guider inn i denne spennende verdenen. Solveig er nettopp ferdig med videregående skole og elsker alt med naturen. Her kan dere lese mer om henne.

Vi vil at dere skal smake på det dere sanker og disse plantene vil bli brukt i rettene. Opplegget er basert på at dere selv lager mat på eget utstyr.  Bare slik vil dere forstå hvor enkelt det er å lage mat ute!  For dette er jo ikke noe dere bare skal gjøre denne ene gangen, vi håper at dere blir inspirert til å fortsette med det.

Dette må dere ha med dere:
– Soppkurv (gjerne med små kurver/brødposer for å skille soppen)
– Soppkniv/kniv
– Skjærefjøl
– Tallerken bestikk/kopp
– Sitteunderlag
– Stormkjøkken/primus (hvis du har)

Prisen dekker:

  • Deltakelse på kurset for opptil fem personer (voksne og barn)
  • Boken «Plukk! Studer! Spis!» fritt tilsendt eller delt ut på kursdagen
  • Tilgang til nettkurset «Ut på tur med Plukk! Studer! Spis» i et år

Priser:
Vi mener at den beste måten å lære på er å gjøre det sammen som en familie, gjeng eller gruppe. Derfor har vi familiepris for opptil fem personer, med en blanding av voksne og barn. Prisen er redusert hvis minst én i gruppen kan logge seg på og bestille som medlem av Norges sopp- og nyttevekstforbund.

  • Kr 350 (familiepris for alle i gruppen) hvis én i gruppen/familien er medlem av NSNF
  • Kr 490 hvis ingen er medlem

Kurset er en flott gave til noen du vil gi en lærerik aktivitet! I bestillingen kan du skrive inn hvem du vil som deltakere! Hvis du selv er medlem, kan du gi bort kurset til medlemspris.

Her kan du laste ned en huskelapp for hvordan du bør  forberede deg til turen.
Det kan være at vår kursleder eller andre tar bilder under arrangementet. Hvis bildene skal benyttes, så er det utelukkende til bruk innen NSNFs informasjonsarbeid. Ingen navngis uten eksplisitt samtykke. Si fra til kursleder om du synes dette er problematisk for deg og de du er ansvarlig for.