Tilbud til kursledere – Nettkurs og veiledning i pss 20. mars

Praktisk info

Dato: 20.03.23

Tidspunkt: 19:00 - 20:30

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris fra: Gratis

Ledere

Arrangementet er stengt for påmelding

Vil du ta med barnefamilier ut på tur for å lære om spiselige arter?

Ønsker du eller din forening å arrangere Plukk! Studér! Spis! (PSS)-kurs, men har spørsmål eller trenger tips for å komme i gang?

PSS er Norges Sopp- og Nyttevekstforbund (NSNF) sin satsning på barn og barnefamilier, og bygger på boka «Ut på tur med Plukk! Studér! Spis!». Kort fortalt handeler det om å ta med barnefamilier på tur og introdusere dem for noen spiselige arter (tang, sopp og nyttevekster), og vise dem hvordan disse kan brukes i mat.

Målet med prosjektet er å gi barn og voksne gode opplevelser med å sanke og ta i bruk ville vekster ute i naturen sammen, og en erfaring med hvordan man enkelt kan lage mat utendørs.

På dette kurset får du noen tips til hvordan en slik tur kan gjennomføres i praksis – hva må du tenke på før turen? Hvordan møter man barn og foreldre? Hva trenger du av utstyr?  Det er ingen fasit på hvordan et slikt kurs skal gjennomføres, og men det kan være fint å få en ramme som utgangspunkt, som man deretter kan tilpasse egne forhold.

Vi går gjennom planlegging, struktur på turen og matlaging på bål og stormkjøkken/primus. Det blir også satt av god tid til spørsmål.

Du får lenke til arrangementet på e-post når du melder deg på.

Velkommen!

PS. er det flere i foreningen som er nysjerrige på PSS kurs? Ta kontakt med meg på andrea@soppognyttevekster.no eller tlf. 47617251, så prøver vi å organisere et fysisk kurs for dere.