Linepollen, Hauge i Dalane, Sokndal 28. august: Ut på tur med Plukk! Studer! Spis!

Praktisk info

Dato: 28.08.22

Tidspunkt: 10:00 - 13:00

Adresse: Sokndal, Norway

Forening: NSNF

Region: Rogaland

Pris fra: 350 kr

Ledere

Hilde Marie Dybing Johnsen

47249416

hilde.johnsen@outlook.com

Arrangementet er stengt for påmelding

Lær å lage mat av ville planter

Vet du at naturen rundt deg er full av mat? Vi vil at barn skal lære seg å smake på den – sammen med deg!
Meld dere på dette kurset der dere sanker og lager mat utendørs – og få i tillegg en flott bok og tilgang til et spennende nettkurs. Alt til en samlet pris for en gruppe på opptil fem personer. Antall plasser gjelder familier, så en kontaktperson melder seg på pr. gruppe.

Kurset er laget for at voksne og barn skal ta det sammen. Foreldre, besteforeldre, onkler, tanter eller gode naboer – med egne eller andres barn. Barn elsker å sanke – og når de har funnet maten selv er de mer enn villige til å smake! Gjennom dette kurset kan den oppvoksende slekt få respekt for naturen og forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken. Kurset gir deg alle disse mulighetene:

 • Lær å gjenkjenne utvalgte ville matplanter og spiselige sopper med vår turleder ute i naturen.
 • Lag mat utendørs på åpen flamme av det dere finner
 • Les og lær om andre spiselige planter og sopp og alt du kan bruke dem til i boken Plukk! Studér! Spis!
 • Bruk kurset til å se og lære på en visuell måte. Den består av mange korte filmer som du kan se i den rekkefølgen du ønsker – eller følge vårt forslag.

Her er noen smakebiter på innholdet:

Hilde Marie Dybing Johnsen har alltid vært interessert i det som gror ute og har de siste 10 år trappet opp aktiviteten med å gå på forskjellige sanke- og soppkurs. I 2021 ble hun nyttevekstkyndig og hun er medlem i Jærsoppen. Hun er nå i gang med å lære andre om sine kunnskaper. Hun håper dere vil bli inspirerte og stadig gå ut i naturen, for der er jo matkammeret som venter. Samtidig lærer man også om hvordan man bevarer det som vokser slik at det kommer vekst tilbake hvert år.

Vi møtes ved parkeringsplassen ved Linepollen.
Lokasjon: Følg Rv44 fra sentrum i Hauge i Dalane og sørover, over brua til skilt viser vei inn til venstre mot Linepollen. Ta første til høyre etter bro og følg veien til skilting viser vei. Parkeringsplassen er ved Blåfjellveien 47, 4380 Hauge i Dalane, Sokndal.

Vi vil at dere skal smake på det dere sanker og disse plantene vil bli brukt i rettene. Opplegget er basert på at dere selv lager mat på eget utstyr.  Bare slik vil dere forstå hvor enkelt det er å lage mat ute!  For dette er jo ikke noe dere bare skal gjøre denne ene gangen, vi håper at dere blir inspirert til å fortsette med det.

Dette må dere ha med dere:

 • Klær og sko etter vær og vind, vi skal se oss om og lære om det som er spiselig. Kanskje det regner en tår, da kan vi sitte tørt foran bål i gapahuken. Ta med kurv e.l. til sanking og hver sin saks.
 • Nett eller vaskepose og hver sin saks.
 • Ha også med kopp, fat, bestikk og gjerne primus eller stormkjøkken med tilbehør.
 • Sitteunderlag er også bra å ha.

Forslag til mat å ta med hvor du lett kan bruke ville planter i tillegg:
• Salatbolle
• Suppeposer (og f.eks. varmt vann på termos)
• Foliepakker til grill som inneholder det du ønsker
• Brødskiver med pålegg som f.eks. kaviar, leverpostei, smøreost eller annet

Vi skal finne ingredienser i naturen som vi tilsetter egen medbrakt mat. Så lærer vi hvordan artene ser ut og kan smake på de som tilbehør til maten dere bringer selv. Ta også med noe godt å drikke og vann til å skylle med.

Prisen dekker:

 • Deltakelse på kurset for opptil fem personer (voksne og barn)
 • Boken «Plukk! Studer! Spis!» fritt tilsendt eller delt ut på kursdagen
 • Tilgang til nettkurset «Ut på tur med Plukk! Studer! Spis» i et år

 

Priser:

Vi mener at den beste måten å lære på er å gjøre det sammen som en familie, gjeng eller gruppe. Derfor har vi familiepris for opptil fem personer, med en blanding av voksne og barn. Prisen er redusert hvis minst én i gruppen kan logge seg på og bestille som medlem av Norges sopp- og nyttevekstforbund.

 • Kr 350 (familiepris for alle i gruppen) hvis én i gruppen/familien er medlem av NSNF
 • Kr 490 hvis ingen er medlem

Kurset er en flott gave til noen du vil gi en lærerik aktivitet! I bestillingen kan du skrive inn hvem du vil som deltakere! Hvis du selv er medlem, kan du gi bort kurset til medlemspris.
Her kan du laste ned en huskelapp for hvordan du bør  forberede deg til turen.

Det kan være at vår kursleder eller andre tar bilder under arrangementet. Hvis bildene skal benyttes, så er det utelukkende til bruk innen NSNFs informasjonsarbeid. Ingen navngis uten eksplisitt samtykke. Si fra til kursleder om du synes dette er problematisk for deg og de du er ansvarlig for.
God tur!

 

 

 

 

 

 

Oppmøtedetaljer

Vi møtes ved parkeringsplassen ved Linepollen.
Lokasjon: Følg Rv44 fra sentrum i Hauge i Dalane og sørover, over brua til skilt viser vei inn til venstre mot Linepollen. Ta første til høyre etter bro og følg veien til skilting viser vei. Parkeringsplassen er ved Blåfjellveien 47, 4380 Hauge i Dalane, Sokndal.