[AVLYST] Koppang 28. juli: Ut på tur med Plukk! Studer! Spis!

soppkontroll-placeholder

Praktisk info

Dato: 28.07.21

Tidspunkt: 16:00 - 18:00

Adresse: Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi Institutt for skog- og utmarksfag, Anne Evenstads Vei 80, 2480 Koppang, Norway

Forening: NSNF

Region: Innlandet

Antall ledige plasser: 5

Pris fra: 450 kr

Ledere

line_klausen@outlook.dk van Gemert

+45 26 22 54 81

line_klausen@outlook.dk

Arrangementet er allerede ferdig

Lær å lage mat av ville planter og sopp.

Vet du at naturen rundt deg er full av mat? Vi vil at du og familien skal smake på den – og det skal vi lære deg. Du kan plukke ville planter rett rundt huset, du kan finne tang og tare og masse annet spennende i strandkanten og om høsten er skogen full av sopp. Bli med Line Klausen på tur!

 

Har dere lyst til å prøve? Vi ønsker at barna lærer mer om denne fantastiske og altfor lite utnyttete ressursen, for å få mer respekt for naturen og for å forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken. Og når du tenker etter, så gjelder det kanskje ikke bare for barna?

Opplegget er enkelt.  Meld dere på som familie, dere kan være en liten familie på 2 eller storfamilie på 10.  Bare skriv inn i kommentarfeltet hvor mange dere er, så vi vet.  Poenget er at voksne og barn er sammen om læringen og aktivitetene.

Vi møtes på parkeringsplassen ved Studiested Evenstad (tidligere Evenstad Skogsskole) på Koppang 28. juli kl. 16:00. Her sanker vi og lager mat fram ca. til kl. 18:00. Vi vil at dere skal smake på det dere sanker og disse plantene vil bli brukt i retten. Opplegget er basert på at dere selv lager mat på eget utstyr.  Bare slik vil dere forstå hvor enkelt det er å lage mat ute!  For dette er jo ikke noe dere bare skal gjøre denne ene gangen, vi håper at dere blir inspirert til å fortsette med det.

 

 

Dette må dere ha med dere:
• Asjetter / bestikk
• Noe å drikke på
• Primus, og gjerne en kjele og stekepanne, samt stekespade
• Pannekakerøre på flaske. Du kan benytte oppskriften fra Plukk! Studer! Spis! boka (se vedlegg).
• Familien favorittis. Ha isen over i termos og legg den i frysa kvelden før kurset så holder den seg fin en stund.
• 3 dl sukker og noen skiver sitron, lime eller appelsin.
• Et tomt syltetøyglass

Inkludert i kursprisen er den flotte boka «Plukk, Studér, Spis».

Pris for hele familien. 
Pris på kurset er 450,- for medlemmer og 650,- for ikke medlemmer. Det holder at den som melder på er medlem. Kun plass til 5 familier per kurs!

Det kan være at vår kursleder eller andre tar bilder under arrangementet. Hvis bildene skal benyttes, så er det utelukkende til bruk innen NSNFs informasjonsarbeid. Ingen navngis uten eksplisitt samtykke. Si fra til kursleder om du synes dette er problematisk for deg og de du er ansvarlig for.