ENGELSVIKEN, 29. mai:  Ut på tur med Plukk! Studer! Spis!

soppkontroll-placeholder

Praktisk info

Dato: 29.05.22

Tidspunkt: 11:00 - 14:00

Adresse: Moloveien 4, 1628 Engelsviken, Norge

Forening: NSNF

Region: Viken

Pris fra: 350 kr

Ledere

Arrangementet er stengt for påmelding

Lær om mat fra stranden og fjæra av Bjørn og Anne-Lise

Nå er sjøen og strandkanten full av spiselige planter, tang og tare !  Du trenger ikke gå langt for å finne dem, det er flust i fjærekanten, på veien til stranda eller i litt mer steinete strandområde. Vi ønsker at barna lærer mer om denne fantastiske og lite utnyttete ressursen, for å få mer respekt for naturen og for å forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken.  Derfor inviterer vi dere til Plukk! Studer! Sank! i Engelsviken utenfor Fredrikstad.  Det er Bjørn og Anne-Lise Viken fra Ting med Tang som er deres guider inn i denne spennende verdenen.

Opplegget er enkelt.  Meld dere på som familie, dere kan være en liten familie på 2 eller storfamilie på 10. Poenget er at voksne og barn er sammen om læringen og aktivitetene. Bare skriv inn i kommentarfeltet hvor mange dere er, så vi vet.

Dere samles til  sanking og matlaging i Engelsviken på 29.05. kl 11-14. Oppmøte ved Engelsviken Brygge Fiskerestaurant 20 min før oppsatt kursstart. (Kart vedlagt) og så går vi samlet til Flåtavika der sankingen og matlagingen skal skje.

På samlingen vil vi at dere skal smake tang, tare, bær og nyttevekster og dette blir brukt i alle rettene.  Men opplegget er basert på at dere selv lager mat på eget utstyr.  Bare slik vil dere forstå hvor enkelt det er å lage mat ute!  For dette er jo ikke noe dere bare skal gjøre denne ene gangen, vi håper at dere blir inspirert til å fortsette med det.

Dette må dere ha med dere: 

 • Slagstøvler eller vader samt brodder og nett/vaskepose + en saks pr. person.
 • Klær etter vær
 • Asjetter / bestikk

Til måltidet:

 • Ta med den maten familien din ønsker å spise på stranden.
 • Skal du steke/koke så ta med primus eller kull som brukes på grill som står i Flåtavika

Forslag til mat å ta med (nok til egen familie) hvor du lett kan tilsette tang som sankes er:

 • Salatbolle
 • Suppeposer (og f.eks. varmt vann på termos)
 • Foliepakker til grill som inneholder det du ønsker
 • Brødskiver med pålegg som f.eks. kaviar, leverpostei, smøreost eller annet

Priser:
Vi mener at den beste måten å lære på er å gjøre det sammen som en familie, gjeng eller gruppe. Derfor har vi familiepris for opptil fem personer, med en blanding av voksne og barn. Prisen er redusert hvis minst én i gruppen kan logge seg på og bestille som medlem av Norges sopp- og nyttevekstforbund.

 • Kr 350 (familiepris for alle i gruppen) hvis én i gruppen/familien er medlem av NSNF
 • Kr 490 hvis ingen er medlem

Kurset er en flott gave til noen du vil gi en lærerik aktivitet! I bestillingen kan du skrive inn hvem du vil som deltakere! Hvis du selv er medlem, kan du gi bort kurset til medlemspris.

Det kan være at vår kursleder eller andre tar bilder under arrangementet. Hvis bildene skal benyttes, så er det utelukkende til bruk innen NSNFs informasjonsarbeid. Ingen navngis uten eksplisitt samtykke. Si fra til kursleder om du synes dette er problematisk for din og de du er ansvarlig for.

 

Oppmøtedetaljer

Oppmøte ved på parkeringsplassen mellom Moloveien 4 og Moloveien 6 (rett ved Engelsviken Brygge Fiskerestaurant )20 min før oppsatt kursstart og så går vi samlet til Flåtavika der sankingen og matlagingen skal skje.