ENGELSVIKEN 10. AUGUST:  UT PÅ TUR MED PLUKK! STUDER! SPIS!

Praktisk info

Dato: 10.08.21

Tidspunkt: 12:00 - 15:00

Adresse: Moloveien 4, 1628 Engelsviken, Norge

Forening: NSNF

Region: Viken

Antall ledige plasser: 5

Pris fra: 450 kr

Ledere

Bjorn@tingmedtang.no

Bjorn@tingmedtang.no

Bestill / Meld på

Påmeldingsfrist: 09.08.2021 23:00

Lær om mat fra stranden og fjæra av Bjørn og Anne-Lise

Nå er sjøen og strandkanten full av spiselige planter, tang og tare !  Du trenger ikke gå langt for å finne dem, det er flust i fjærekanten, på veien til stranda eller i litt mer steinete strandområde. Vi ønsker at barna lærer mer om denne fantastiske og lite utnyttete ressursen, for å få mer respekt for naturen og for å forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken.  Derfor inviterer vi dere til Plukk! Studer! Sank! i Engelsviken utenfor Fredrikstad.  Det er Bjørn og Anne-Lise Viken fra Ting med Tang som er deres guider inn i denne spennende verdenen.

Opplegget er enkelt.  Meld dere på som familie, dere kan være en liten familie på 2 eller storfamilie på 10. Poenget er at voksne og barn er sammen om læringen og aktivitetene. Bare skriv inn i kommentarfeltet hvor mange dere er, så vi vet.

Dere samles til  sanking og matlaging i Engelsviken på tirsdag 10. august kl 12-15. Oppmøte ved Engelsviken Brygge Fiskerestaurant 20 min før oppsatt kursstart. (Kart vedlagt) og så går vi samlet til Flåtavika der sankingen og matlagingen skal skje.

På samlingen vil vi at dere skal smake tang, tare, bær og nyttevekster og dette blir brukt i alle rettene.  Men opplegget er basert på at dere selv lager mat på eget utstyr.  Bare slik vil dere forstå hvor enkelt det er å lage mat ute!  For dette er jo ikke noe dere bare skal gjøre denne ene gangen, vi håper at dere blir inspirert til å fortsette med det.

Dette må dere ha med dere: 

  • Slagstøvler eller vader samt brodder og nett/vaskepose + en saks pr. person.
  • Klær etter vær
  • Asjetter / bestikk

Til måltidet:

  • Ta med den maten familien din ønsker å spise på stranden.
  • Skal du steke/koke så ta med primus eller kull som brukes på grill som står i Flåtavika

Forslag til mat å ta med (nok til egen familie) hvor du lett kan tilsette tang som sankes er:

  • Salatbolle • Suppe poser (og f.eks. varmt vann på termos)
  • Foliepakker til grill som inneholder det du ønsker
  • Brødskiver med pålegg som f.eks. kaviar, leverpostei, smøreost eller annet

Inkludert i kursprisen er den flotte boka «Plukk, Studér, Spis». Dere få den på kursdagen. Den har et eget kapittel om tang og tare, men dere finner også kapitler om sopp og ville planter og bær som dere kan sanke selv. Pris for kurset inkludert  bok:   kr 450 for medlemmer,  kr 650 for ikke-medlemmer.  Det holder at den som melder på er medlem.  Kun 5 familier per kurs!

Det kan være at vår kursleder eller andre tar bilder under arrangementet. Hvis bildene skal benyttes, så er det utelukkende til bruk innen NSNFs informasjonsarbeid. Ingen navngis uten eksplisitt samtykke. Si fra til kursleder om du synes dette er problematisk for din og de du er ansvarlig for.

 

Oppmøtedetaljer

Oppmøte ved på parkeringsplassen mellom Moloveien 4 og Moloveien 6 (rett ved Engelsviken Brygge Fiskerestaurant )20 min før oppsatt kursstart og så går vi samlet til Flåtavika der sankingen og matlagingen skal skje.