Bygdøy (Oslo), 12. juni: Tang og tare med Plukk! Studér! Spis!

Praktisk info

Dato: 12.06.23

Tidspunkt: 17:00 - 20:00

Adresse: Paradisbukta-stranden, Oslo, Norge

Forening: Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening

Region: Landsdekkende

Antall ledige plasser: 3

Pris fra: 350 kr

Ledere

Arrangementet er stengt for påmelding

Tang og tarekurs for hele familien

NB! Indre Oslofjord er svært forurenset, og vi anbefaler ikke å sanke og spise større mengder tang og tare herfra. På kurset legges det derfor ikke opp til at dere skal sanke for å ta med hjem, men heller smaksprøver og demonstrasjon for å gi kunnskap til å sanke på egenhånd på bedre egnede steder. Tang og tare til mat bør plukkes nærmere åpent hav med god gjennomstrømning av vann, og ikke i nærheten av byer, båthavn, kloakk eller forurensende industri.

Vet du at naturen rundt deg er full av mat? Du kan plukke ville planter rett rundt huset, i parker, skogen, strandkanten eller havet. Vi vil at alle barn og voksne skal kunne sanke egen mat og smake på den sammen– og vi skal lære deg hvordan!

Nå er sjøen og strandkanten full av spiselige planter, tang og tare! Du trenger ikke gå langt for å finne dem, det er flust i fjærekanten, på veien til stranda eller i litt mer steinete strandområde. Vi ønsker at barna lærer mer om denne fantastiske og lite utnyttete ressursen, for å få mer respekt for naturen og for å forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken. Derfor inviterer vi dere til Plukk! Studer! Spis!

På kurset vil dere lære å gjenkjenne, sanke og lage mat utendørs ved fjorden fra spiselige tang og tare. I tillegg får dere boka Plukk! Studer! Spis! og tilgang til nettkurset slik at dere kan fortsette utforskningen hjemme.

Prisen er per familie ikke per deltager, dermed du kan ta med flere barn også besteforeldre, tante, onkel, nabobarn eller andre du vil dele sankegleden med!

Ta med:

  • Mat som enkelt kan tilsettes ulike nyttevekster, f.eks brødskive, termos med varmt vann og posesuppe eller annen turmat.
  • Om du har, ta gjerne med gassbrenner eller primus for å tilberede egen mat på tur.
  • Klær etter vær – evt. badetøy
  • Gummistøvler, våttsko/ badesko, vadebukser, eller sko og brodder som tåler saltvann
  • En saks hver, små plastbokser eller poser og nett (vaskenett el. med hull som kan ligge ute i vannet)
  • Om du har kan du ta med våttdrakt eller tørrdrakt, snorkel og snorkelmaske

Turleder er Patricia Kennie. Hun er Kanadisk-Norsk, tidligere miljøforsker som nå jobber som aktivitetsleder, instruktør og guide for ulike former for friluftsliv i nærmiljøet. Hun er opptatt av natur, økologi, naturvitenskap, friluftsliv, sunn plantemat og å spre friluftsglede og nyttig informasjon til så mange som mulig, for en forbedret folkehelse og livskvalitet.

Velkommen alle sammen!

Oppmøtedetaljer

Oppmøte ved Huk Bussholdeplass (bussrute #30), senest kl 17. Turlederen har på en synlig neon-grønn farget caps og genser.